Vakantie!

Het schoolteam van Basisschool De Rijdtmeersen wenst alle leerlingen en hun ouders een zonnige maar vooral zorgeloze en ontspannende zomervakantie toe! Tijd om even uit te blazen en de batterijen terug op te laden!

Heeft u interesse in onze school? Kom gerust even langs, we staan u vrijblijvend graag te woord.

Ook voor inschrijvingen en andere administratieve formaliteiten is de school tijdens de zomervakantie open en dit:

 • tot en met vrijdag 4 juli 2014: elke werkdag van 9 u. tot 12 u.
 • vanaf maandag 18 augustus 2014: elke werkdag van 9 u. tot 12 u.

Inschrijvingen op een ander tijdstip kunnen ook op afspraak. Neem hiervoor telefonisch contact op (055/42.45.07) of stuur een mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ).

Prettige vakantie!

 
Sportieve afsluiter

Neen, geen uitstap naar een of ander pretpark, wel een sportieve afsluiter van het schooljaar voor de leerlingen van de derde graad. Ze maakten een fietstocht naar de Gavers te Geraardsbergen en deden er enkele sportactiviteiten zoals kajakken, zwemmen en strandspelen. Wedden dat de meeste onder hen goed zullen geslapen hebben?

Met dank aan enkele leden van de Brakelse seingevers alsook bereidwillige ouders die ervoor zorgden dat onze leerlingen deze uitstap op een veilige manier konden maken:

 
Naar de Kaaihoeve

De kleuters van de eerste kleuterklas maakten op maandag  23 juni 2014 een uitstap naar de Kaaihoeve te Zwalm.

 
Afscheidsfeest

Op maandag 23 juni 2014 was er de proclamatie van de kleuters van de derde kleuterklas en van de leerlingen van het zesde leerjaar. Na het optreden mochten 43 kleuters hun kleuterdiploma en 30 zesdeklassers hun getuigschrift lager onderwijs in ontvangst nemen. Enkele sfeerbeelden:

 

Fotoreeks 2:

 
Tombola tuinfeest

Tijdens het tuinfeest werd er ook een tombola gehouden De prijswinnaars zijn:

 • Temmerman Marie-Jeanne
 • van Huffel Rosanne
 • Langendries Yvonne
 • Penne Kimberley
 • De Geeter Willy
 • De Lange Glenn
 • Saelens Drenthe
 • De Pessemier Marc
 • Hubo Xander
 • Piens Laure

Met dank aan de schenkers van de prijzen: Aveve Brakel - Juwelen Van Den Bossche - 't Wijngoed - schoenen Gabriëlle

 
Tuinfeest

Op zaterdag 21 juni 2014 organiseerden we ons jaarlijks tuinfeest met als thema, hoe kan het ook anders, 'De landen van het WK'. Onder massale belangstelling gaven onze leerlingen het beste van zichzelf. Tussen de optredens door werden er enkele historische en voor de Rode Duivels beslissende momenten uit de voetbalgeschiedenis geprojecteerd. Het werd een kleurrijke en ontspannende namiddag. Enkele sfeerbeelden:

 

Fotoreeks 2:

 
Tanden poetsen

Het team van Glimlachen.be kwam langs voor een sensibilisering rond het tanden poetsen. Na de leerlingen van de hogere klassen weten nu ook onze kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar hoe ze  hun tanden moeten poetsen:

 
Kidstennis

Op woensdag 18 juni 2014 was er voor de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar kidstennis, een initiatie tennis die plaatsvond op de terreinen van Tennisclub Brakel. Voor dit schooljaar was dit meteen ook de laatste sportactiviteit op woensdagnamiddag:

Dank aan alle leerlingen die het voorbije schooljaar talrijk deelnamen aan de diverse sportactiviteiten op woensdagnamiddag!

 
Naar de Kaaihoeve

De leerlingen van het vijfde leerjaar maakten een uitstap naar de Kaaihoeve. Ze voerden er doe-opdrachten uit zoals een bodemonderzoek, oriëntatieproeven, speuren naar vijverdiertjes en het verkennen van de landelijke omgeving:

 
Schaakdiploma

Ook dit schooljaar waren er in onze school enkele leerlingen die schaak leerden spelen. Ernst en Diede (beiden uit het tweede leerjaar), Kobe en Anton (beiden uit het derde leerjaar) deden het voortreffelijk en mochten uit de handen van de schaakleerkracht, de heer Dirk Flamée, hun eerste schaakdiploma in ontvangst nemen. Proficiat!

 
Integratie-uitstap

De kleuters van de derde kleuterklas en de leerlingen van het eerste leerjaar gingen samen op uitstap naar de hoeve met bijhorende slagerij 'A la frontière' te Ghoy. Ze zagen er heel wat dieren en mochten meehelpen bij de verzorging ervan. Er was ook een leuke verrassing want ze mochten een ritje maken met een treintje:

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 1 van 16